Category Archives: Casing

Casing Cantik untuk Intel Atom dari CFI

So, its been an era for Mini-ITX now, and slowly everyone will be looking for their dream HTPC. And for HTPC, casing is very crucial and the barebone that came with it.

As you can see from the recent Computex in Taipei, a lot of new Intel Atom based nettops has been available and more we are waiting for the NVidia Ion Platform to be in the market soon. Talking bout Mini-ITX, I got through this cute mini-ITX case from Taiwan, under brand: CFI. We called it CFI Cube to sound like the shape. You can easily find it out through Google by that name.

From outside, this casing has fine glossy finish and has a plastic coating, which probably used for the shipping protection.

Front side there is 1 drive bay, USB slots and audio jacks. And notice the PSU Cable which is connected to the rear and neatly tucked at the side.

From the back, there is one small fan to suck out the heat from the casing. This is definitely not enough if we were going to use the machine in an unconditioned room and for the whole day. With this, I came to think of modifying the case for better ventilation. Still figuring what can be added in. Continue reading Casing Cantik untuk Intel Atom dari CFI

iCute 0408SL-5G1-BB Case Review

Wheeww.. its been sometimes since I’ve been in the mood for blogging. Just too exhausted at work and no mood to do any other work after working hours. I have been taking many pictures of gadgets and hardwares for review, but they have been left there on the storage and no writings made yet.

Anyway, let me share with you one of the best iCute casing that I have laid my hands on. Its the iCute 0408SL Series, under 5G1 model. 5G1 refers to the model with large fan by the side panel, while 4GA refers to the transparent side panel with 12cm fan.

0408SL case, has a large intake fan by the front part, where it provides best ventilation and great outlook. Not only with large fan, it is embedded with blue LEDs to make it much cooler.

By the side panel, exists connectors such as 2 USB ports, Audio Jack, Microphone Jack, IEEE1394 Firewire jack and fan Controller. Continue reading iCute 0408SL-5G1-BB Case Review

Powerlogic Modena – The Two New Series

Powerlogic merupakan salah satu merek casing terpercaya dan berkualitas dari Singapura. Dengan dimulainya tahun yang baru, Powerlogic yang dipegang oleh Leapfrog Global, merelease beberapa seri casing terbarunya.

Salah satu diantaranya adalah Powerlogic Quatro yang sudah kita review beberapa saat lalu. Bersamaan dengan direleasenya Quatro, terdapat dua seri lainnya yaitu Modena GTX-2000 dan Modena X2200. Keduanya memiliki fitur baru yang hampir sama dengan Quatro 200, yaitu front casing glossy yang menggunakan bahan baru yang lebih tebal.

Modena GTX-2000 memiliki spesifikasi:

    Front Panel : Glossy Black/Glossy White
    Case : Glossy Black/Glossy White
    Power Supply : 250 Watts
    Back Fan : none
    Side Fan : none
    LCD : No
    Interface : Audio/2 USB
    Excellent Front to Back Air Flow Structure
    Dimension : 425 (H) x 18 (W) x 428 (D) mm

Sedangkan, spesifikasi untuk Modena X2200 adalah sebagai berikut:

    Front Panel : Black
    Case : Black
    Power Supply : 250 Watts
    Back Fan : 8 cm silent
    Side Fan : none
    LCD : No
    Interface : Audio/2 USB
    Full Size, adaptable to ATX Mainboard and PSU

Kedua casing tersebut akan segera tersedia mengikuti perkembangan pasar.

Powerlogic Quatro 200 Case Review

Akhirnya, casing Powerlogic Quatro 200 sudah tiba dan saatnya untuk mereviewnya. Sebenarnya, casing ini sudah tiba 2 minggu lalu dan sudah terjual 2 unit. Sangat impressive dan menarik designnya tentunya.

Kotak yang tiba berwarna ungu dan hitam di sekeliling dengan gambar seorang bule yang merenung. Itulah yang terlihat pada kotak packaging Powerlogic Quatro 200 saat tiba di Maestro Komputer.

Setelah kita buka, sungguh menarik dan cantik casing tersebut. Panel depannya yang kilat dan terlihat 4 buah USB 2.0 port di atas, bersamaan dengan headphone dan microphone jack. Lalu diikuti oleh drive bays.
Continue reading Powerlogic Quatro 200 Case Review

New Arrival – Powerloqic Quatro 2000

Happy New Year!! Ada barang baru nich coming soon. Casing mantap, kilat, berkualitas, bahan seng tebal, dan cantik deh. Harga gak mahal2 amat, mirip kayak Azzura 2000, cuma lebih sedikit kok. Mau lihat lebih dekat dan mencobanya? Datang aja ke Maestro Komputer 1 minggu lagi. Diperkirakan barang masuk paling lambat 1 minggu lagi. 🙂

Stay tuned untuk review lebih dalam lagi.

Check out brosur di bawah ini untuk spesifikasi: