Review Printer Brother DCP-145C dan Infus

Be Sociable, Share!

Kini saatnya kami mereview printer Brother DCP-145C yang kami ada. Harga bandrol Rp. 940.000 saat kami posting review ini. Keunggulan dan fitur-fitur yang kami terakan di sini, juga terdapat di model model lainnya dan juga tersedia Printer MFC berkapasitas A3. Print, Scan, Copy, Fax dengan ukuran A3. Nantikan review kami lebih lanjut. Untuk review ini, kami menggunakan bahasa Inggris untuk dapat di mengerti teman-teman di dunia cyber dari luar negri juga. Jika perlu translasi, gunakan tools dari Google di sini: http://translate.google.com/translate_t#

Here we are with a nice multi function printer which we have tested and researched a lot on its own features and pros. So, when we are talking about Multi Function Inkjet Printer, we shall take a look at Brother’s range. They are all great and comes with complete functions. Lets start it up from the first standard model – the DCP 145C

This is the cheapest model amongst the DCP brothers like 165c and 185c.

One thing good about Brother’s inkjet printer is that their cartridge is located at the front side, with a door opening. And it is not moving together with the print head. That means, you can take out the cartridge even when the printer is not switched ON. From the diagram of the machine, we can see that the print head is connected through a pipe that transfers the ink from the cartridge’s holder.

And what’s more? It has the paper input tray that can fit up to 100 pcs of paper, up to Legal size.

As for the functionality, its pretty straight forward and easy to learn. For copying, the Color and Mono button is to trigger the copier, depending on the output you wanted. There is a photo capture button which is then looking for a media and files on the USB port that is available. It will then be able to print the source files directly. Not forgetting the Scan button which will scan the documents directly to your Computer and will trigger the scan program on the computer at the same time.

As for the Copier’s options, you have many functions like Enlarge or Reduce the size of the copy output, The copy quality from low to best, and specify a number of copies. As for the “Copy Options” button, it lets you specify the paper type and the rest of the settings.

The Flatbed scanner is pretty straight forward, just like any other MFC printers.

When you open up the top cover, you will then be able to see the place where the print head moves, the absorber, and the most unique feature is the USB port which is located inside. So, notice this, the USB port is for the connection to your computer. The cable will be aligned according to the spaces provided and out from the back of the printer. Very neat.

The Ink Absorber…

This is the cartridge slot. Notice the big green piece of plastic? It is used to secure the pins prior to use or for future need when you are planning not to use the printer for a very long time. This is to maintain the print head from drying out.

And this is the USB port to connect to your USB media, be it your digital camera or USB Flash Disk.

Sharing you the closer look at the front side, with the cartridge’s door closed and paper out tray is open. The Paper is coming out from the middle.

To have a better image on how big the printer is, this is a shot to share with my hand holding it. It might not be the perfect measurement, but that is what I can think of during the photo take.

Above is the back of the printer with an opening to take out any jammed paper in the future. Notice the mechanism of the paper’s movement? Just like how laserjet printer’s mechanism.

And next is the paper’s tray, which can be resized according to your paper’s size. Notice all the sliders level on every side.

And finally, what can be greater for such printer? Cost right? Everyone will always think of the cost of operation before deciding whether to take up on this great printer. Of course we have the solution for it. The Continuous Ink Supply System. Yeah… That’s it. Thanks to the China’s manufacturers who invented such a nice CISS cartridge. Each cartridge can have up to 70ml of Ink, easily refilled from the front cap.

Overall, these are already some of the good things about Brother’s MFC printers. And having their cartridge chip-less, you do not have to worry about resetter software or whatsoever unsolvable error. All are easily controlled via their menu. Cheers. Stay tuned for more reviews from us.

Be Sociable, Share!

28 thoughts on “Review Printer Brother DCP-145C dan Infus”

  1. are you using the original cartridge or the CISS? Check if the ink has ran out. If you are using CISS, check the little pump inside the cartridge whether it is moving or stucked. Could have been sensor not detecting the cartridge.

  2. i have a brand new dcp 145 printer and it does not print black. everything is new and i can print colour. what could be wrong?

  3. i have a dcp 145c printer, there’s something not right, when i print a test page, it’ sound that the printer gear making sound at the first time. at first the cartridge will on left position, when printing start, that’s when the gear sound like cutting something. after that, all back to normal printing the page. it’s always at the start like that.. what could be wrong??

  4. Bahasa indo aja kali ya? Hmm mungkin ada yang menganggu di gear nya. Saran saya sih di coba kirim ke service center untuk di cek sebelum keluar masalah yang parah. Masalah seperti ini biasanya ada kertas yang sangkut, gear yang bermasalah, atau ada yang karat.

  5. hi saya dari malaysia..mau bertanya..di kantor saya menggunakan printer seperti di atas..lebih kurang 2tahun kantor kami menggunakan printer tersebut..apa maksudnya di screen printer tertera error ” Print Unable 37 troubleshooting & routine maintanence chapter in User’s Guide ” boleh kamu balas mesej ini secepat mungkin apa yang perlu kami lakukan..

  6. Print unable 37 artinya There is a paper jam inside the printer that has not been cleared. Try open up the upper body, and check the inside part. And check the back door as well for any torn paper. Normally there is a torn paper somewhere inside, that is blocking the print head from moving, thus stating that there is a paper jam.

    If all else not found, it could be dirty. Try to send to service center for cleaning. Since you are from Malaysia, you know English right? This should answer your question.

  7. Saya baru 1 bulan Brother DCP 145C..gmn cara isi ulang tinta printer trsbt.krn di daerah saya gak ada yang tau.kebetulan printer tersbt sy beli ketika lg di jkt. tinta yg ada dibengkulu hanya merk canon.

  8. Eko: cartridge aslinya tidak bisa di isi ulang. Bisa sih bisa, tapi sangat rumit dan perlu ketelitian yang pas. Anda dapat menggunakan Infus, alias cartridge special yang dapat di isi ulang. Coba di lacak di beberapa toko komputer di Bengkulu, apa mereka bisa orderkan infus untuk brother tersebut.

  9. saya sudah 6 bilan pakai printer brother dcp-145c dan saya menggunakan catrd. spesial infus. tapi sekarang muncul printer eror init 48, tolong dong dikasih solusinya sama saya. thanxs

  10. Saya Punya Brother DCP-145C kondisi mCISS semua warna lancar. saat setelah saya isi ulang dan restart DCP-145C mCISS warna merah tidak keluar. Ada warning “di minta mereset dan isi ulang tinta warna merah”. padahal semua warna sdh terisi penuh. sampai sekarang DCP-1145C saya tdk dapat di gunakan. Apakah Penyebabnya ??? Bagaimanakah Solusi nya ???

    Wassalam…
    Thnks.

  11. Kemungkinan sensor tinta di cartridge warna merah tidak bergerak sesuai posisinya, coba di goncang2 sedikit, dan pasang kembali secara perlahan-lahan. Boleh tahu posisi Anda di mana?

  12. Saya ingin memakai printer dengan infus bawaan dari pabriknya, printer merk dan type apa yang anda sarankan untuk saya. Trims.

  13. infus dari pabrik saat ini hanya tersedia di Epson L series, L100, L200 dan L800. L100 print only, L200 print dan copy + scanner, L800 = 6 warna khusus photo.

  14. Saya punya printer beother dpc j125 kalau prin dengan kertas paper injek warna bagus tapi kalau kertas foto ada warna ke hijau hijauan sulusinya ya?

  15. Unable to clean, biasanya ada kerusakan di maintenance unit (dudukan print head). Disarankan untuk membawa printer tersebut ke service center terdekat untuk di cek lebih lanjut. Jangan lupa kartu garansinya di bawa juga.

  16. mas bro,gw jga punya maslah nee..kenapa yaa tinta hitamnya nggk bisa berfungsi (nggk kluar) yaa padahal keadaan tintanya jga gi full(smuan tinta warna berfungsi kecuali tinta hitamnya)…butuh solusinya donk,,

  17. dimas & riesky: Kalau hasilnya tidak keluar sama sekali, sudah tersumbat biasanya. Solusi 1 yang ribet, ya di bongkar dan di cuci print headnya. Solusi 2: Bawa ke service center untuk di cek, dan pastikan. Kemungkinan dikenakan penggantian print head baru (biasanya jika penggunaan sudah 5000-10000 lembar).

  18. Salam masbro…
    Mau nanya nih, Printer saya Brother DCP 145C menampilkan tulisan “Print Unable 4F, troubleshooting & routine maintanence chapter in User’s Guide”. Tolong kasih solusi dong masbro..trims..

  19. saya mmiliki printer DCP-15C. sya mmiliki mslah mengnai tinta hitam yg slalu tidak terdtect dan ga jlann. pdhal sudah di servis. tp mreka msh blum bs mmbtulkannya. kl saya lht dr comment di atas. solusinya print headnya hrus di cuci?? mksudnya dgn apa di cucinya.?? atau kl dibawa ke servis center itu tmpatny yg bgus dmn.?? sya ada d wilyh bndung. mhon dblas commentt saya. trma ksihh..

  20. echa: Cartridge hitam tidak terdeteksi bisa jadi bukan karena print head. itu masalahnya di Ink-Refill IC. Ada satu papan PCB di belakang colokan cartridge, biasanya tidak mendeteksi cartridge karena papannya terkena percikan tinta. Solusi 1 harus di bongkar dan coba bersihkan PCB nya. Jika tidak bisa juga, terpaksa di ganti dengan PCB baru. Terbaiknya bawa saja ke Service Center. Di kartu garansi ada daftar service center Brother atau nomor yang dapat Anda hubungi untuk servis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>